Laura, kuća dizajna

Laura je jedinstveni izložbeni prostor u kome možete pronaći sve za Vaš dom. Studio koji, osim funkcionalnog i estetski lepog rešenja Vašeg specifičnog prostora, nudi dizajn koji budi čula i kreira specifičnu atmosferu uz proizvodni program nove kolekcije upotrebnih predmeta osmišljenih idejom talentovanih regionalnih dizajnera.

1

Laura je novi brend XYLON proizvodnje nameštaja. Firma je rođena 1995. u Beogradu. Od tada pravimo nameštaj i dizajniramo enterijere koje volite.

Naša vizija je od početka ista – da Vas kao klijenta uključimo u proces dizajna kako bi postigli istinski balans između Vašeg stila življenja i naše dizajnerske kreativnosti. Tokom svih godina rada sa Vama, puno toga smo ostvarili i naučili, grešili i ispravljali. Iz tog bogatog iskustva, rodila se ideja o Lauri, kući dizajna koja sakuplja naše kvalitete na jednom mestu.

Otvoriti još jedan u nizu modernih salona sa velikim staklenim izlozima i uobičajeno lepim nameštajem? Ne. Ovoga puta je to moralo da bude nešto posebno, dostojno godina rada i unapređivanja u svakom pogledu.

Građena davne 1929. godine od strane pilota Riste Ristića, a prema projekatu čuvenog athitekte Aleksandra Deroka, u stilu ruskog romantizma, vila Laura na Senjaku, privukla je našu pažnju.

Projekat renoviranja, ove skladne predratne vile i njeno stavljanje u funkciju salona nameštaja i -event- centra bio je veliki poduhvat. Vilu -Laura- smo osmislili kao kuću dizajna koja nudi sofisticiranu i skulpturalnu estetiku nameštaja i aksesoara. Nismo želeli da ponudimo samo estetski lep i funkcionalan prostor, već da dizajnom probudimo čula i kreiramo određenu atmosferu.

Arhitektura vile nas je inspirisala da Lauru prikažemo kao personifikaciju koja svojim telom, čulima i mislima prezentuje jednu skladnu, lepu i obrazovanu ženu. Ta žena je devojka, majka, baka – ona je naš kupac koji ceni vrednosti koje prezentujemo; Dobrobit svakodnevnice kroz kvalitetne prirodne materijale, završnu obradu svakog komada nameštaja i tog malog, ali značajnog detalja koji čini razliku.

 Naša ponuda obuhvata komadni nameštaj dizajniran od strane domaćih i inostranih dizajnera, kao i rasvetu, garniture i ostali nameštaj poznatih svetskih brendova. Takođe, tu je aksesoar poput umetničkog nakita, keramičkih upotrebnih i ukrasnih predmeta.

2

Galerija